Poniedziałek 20.06 .22
- Zupa ziemniaczana z czosnkiem -300ml
- pieczywo mieszane z ziarnem -50g
- makaron z serem i okrasą -280g
- kompot z jabłek -150ml
- dodatek ; serek waniliowy-1szt
Alergen 1,3,7, 9,11
Wtorek 21.06.22
- Zupa fasolowa z boczkiem wędzonym -300ml
- Pieczywo mieszane z ziarmen-50g
- porcja ryby panierce-120g
- ziemniaki-195g
- surówka z pomidorów, cebuli i koperku ze śmietaną,-110g
- herbata owocowa -150ml
- owoc; banan-1szt
Alergeny- 1,3,4, 7, 9,11
Środa 22.06.22
- Zupa koperkowa -300ml
- pieczywo mieszane z ziarnem-50g
- kotlet schabowy panierowany,-90g
- surówka z ogórka zielonego, cebuli, koperku, szczypiorku-110g
- kasza bul gur-165g
- kompot jabłkowy -150ml
Czwartek 23.06.22
- Barszcz czerwony z ziemniakami -300ml
- Pieczywo mieszane z ziarnem-50g
- pierogi z twarogiem i ziemniakami ze śmietana i okrasą-250g
- lemoniada-150ml
Alergeny- 1,3,9,7,11
Alergeny- 1,3,7, 9,11
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy