JADŁOSPIS „OWOCOWEJ STOŁÓWKI” PRZEDSZKOLA I SZKOŁY PODSTAWOWEJ Nr 3 |
|||
DATA |
ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE |
OBIAD PRZEDSZKOLE/ SZKOŁA PODSTAWOWA |
PODWIECZOREK/ PRZEDSZKOLE |
29.05.2023 poniedziałek |
Kawa inka na mleku1,7,pieczywo mieszane z ziarnem1,11,Dzem ananasowy Łowicz 100 %, masło śmietankowe7, owoc; |
Zupa pomidorowa z ryżem na skrzydełku,7,9,10, pieczywo mieszane z ziarnem1,11,makaron z serem i okrasą1,7, lemoniada cytrynowa |
Jogurt owocowy rozlewany7, bułka z kruszonka,1,3, masło śmietankowe7, owoce; gruszka, jabłko, banan woda mineralna opcjonalnie
|
30.05.2023 Wtorek |
Kawa zbożowa na mleku Anatol 1,7,pieczywo mieszane z ziarnem1,11, pasztet podlaski1,6, rzodkiewka, ogórek kiszony |
Zupa Pieczkowa ze śmietaną i makaronem na skrzydełku7,9,10, pieczywo mieszane z ziarnem1,11,gulasz mięsno-jarzynowy6, ziemniaki, kompot wieloowocowy1,3,4,6,7,9,10 |
Herbata owocowa, pieczywo mieszane z ziarnem1,11 masło śmietankowe7, serek śmietankowy kanapkowy 7, pomidor, szczypior woda mineralna opcjonalnie
|
31.05.2023 Środa |
Makaron zacierka na mleku1,7, szynka Zbycha1,3,7,9,6, pieczywo mieszane z ziarnem1,11, masło śmietankowe7 ogórek zielony, koperek, |
Zupa szczawiowa z jajkiem na skrzydełku7,9,10, pieczywo mieszane z ziarnem1,11, fasolka po bretońsku na boczku i kiełbasie1,7,9, bułeczka –kajzerka1, herbata owocowa |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z ziarnem1,11, masło śmietankowe7, sałatka z makaronu, sera, jajka z kukurydzą, papryką, kurczakiem i majonezem3,1,7 woda mineralna opcjonalnie
|
01.06.2023 Czwartek |
Kakao na mleku1,7,pieczywo mieszane z ziarnem1,11, masło śmietankowe7, jajecznica ze szczypiorkiem3, pomidor |
Kapuśniak z młodej kapusty z białą kiełbasą na skrzydełku6,7,9,10,pieczywo mieszane z ziarnem1,11,kopytka ziemniaczane z masłem1,3, kompot z jabłek, owoc ; jabłko sz+p |
Mleko z wanilia7,pieczywo mieszane z ziarnem1,11, masło śmietankowe7,szynka galicyjska 1,3,7,9,6, papryka, rzodkiewka, owoc; winogron woda mineralna opcjonalnie
|
02.06.2023 piątek |
Płatki owsiane na mleku1,7pieczywo mieszanziarnem1,11,masło śmietankowe7,pasta rybna z warzywami3,4, owoc czastki ; jabłko , banan, gruszka |
Zupa ogórkowa na skrzydełku7,9,10 ,pieczywo mieszane z ziarnem1,11,kotlet rybny1,3,4,ryz paraboliczny ,surówka z marchewki, chrzanu z majonezem 3,kompot wieloowocowy1,3,4,6,7,9,10
|
Mleko na gorąco7, sernik na kruchym cieście3,7,owoc; arbuz woda mineralna opcjonalnie
|
ZSP nr 3 zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji jadłospisu.
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy