Statystyki

  • Odwiedziło nas: 12386
  • Do końca roku: 235 dni
  • Do wakacji: 46 dni

Kalendarium

Poniedziałek, 2021-05-10

Imieniny: Antoniny, Izydory

Klauzula Informacyjna RODO

 

 

 

Załącznik nr 1

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych/danych osobowych mojego dziecka* w celu organizacji konkursu „…………………………………………………………....”.

Przyjmuję do wiadomości, iż zgoda jest dobrowolna.

*niepotrzebne skreślić

………………………………………………..

(data, czytelny podpis)

Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku

 

W związku z organizacją konkursu oraz jego promowaniem, wyrażam zgodę na rozpowszechnianie, wykorzystanie, utrwalanie, zwielokrotnianie, kopiowanie, opracowanie i powielanie wizerunku mojego dziecka w publikacjach na: 

*

☐ stronie internetowej, 

☐ portalach społecznościowych tj. __________, 

☐ audycjach telewizyjnych, 

☐ wydawnictwach i w materiałach promocyjnych, 

☐ gazetkach i broszurach, kronice lub kronice okolicznościowej,

☐ gablotach i na tablicach ściennych.

zgodnie z art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1231 ze zm.). Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku nie jest ograniczona czasowo i terytorialnie. Zgoda jest udzielona nieodpłatnie. 

…………………………………………...

(data, podpis)

*zaznaczyć właściwe

 

KLAUZULA INFORMACYJNA

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

1. Administratorem jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27).

2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: marta.lysuniek@cbi24.pl kom: + 48 535-218-721

3. Celem przetwarzania danych osobowych jest organizacja konkursu.

4. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a) RODO (tj. zgoda osoby, której dane dotyczą). Podanie danych jest dobrowolne. Nieprzekazanie danych osobowych skutkować będzie niemożnością zgłoszenia udziału w konkursie.

5. Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego. Ponadto dane osobowe są ujawniane odbiorcom strony internetowej administratora, a także osobom zgromadzonym ( nieograniczony krąg odbiorców).

6. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. na czas organizacji, przebiegu oraz ogłoszenia wyników i promocji konkursu „… ..…………………………...”.

7. Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych;

- cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

8. Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

 

 

 

 

 

 

 

Załącznik nr 2

 

Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku

 

W związku z organizacją uroczystości szkolnych, a także ich promowaniem, wyrażam zgodę na rozpowszechnianie, wykorzystanie, utrwalanie, zwielokrotnianie, kopiowanie, opracowanie i powielanie wizerunku mojego dziecka w publikacjach na: 

*

☐ stronie internetowej, 

☐ portalach społecznościowych tj. __________, 

☐ audycjach telewizyjnych, 

☐ wydawnictwach i w materiałach promocyjnych, 

☐ gazetkach i broszurach, kronice lub kronice okolicznościowej,

☐ gablotach i na tablicach ściennych.

zgodnie z art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1231 ze zm.). Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku nie jest ograniczona czasowo i terytorialnie. Zgoda jest udzielona nieodpłatnie. 

…………………………………………...

(data, podpis)

*zaznaczyć właściwe

           

 

 

KLAUZULA INFORMACYJNA

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE. L. z 2016 r. Nr 119, s. 1 ze zm.) - dalej: „RODO” informuję, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27

2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych za pośrednictwem adresu e - mail: inspektor@cbi24.pl lub pisemnie pod adres Administratora.

3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu wyróżniania uczniów za osiągnięcia edukacyjne na uroczystościach szkolnych.

4. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. e) RODO, tj. wykonanie zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi. Przetwarzanie danych osobowych polegające na wyróżnianiu uczniów za osiągnięcia edukacyjne na uroczystościach szkolnych służy realizacji zadania w interesie publicznym tj. wspierania wychowawczej roli rodziny, prawa dzieci do wychowania oraz wspierania dziecka w rozwoju ku pełnej dojrzałości w sferze emocjonalnej, intelektualnej   i społecznej.

5. Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego.

Ponadto dane osobowe są ujawniane odbiorcom strony internetowej administratora, a także osobom uczestniczącym w uroczystościach szkolnych.

6. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do organizacji, przebiegu oraz promowania uroczystości szkolnych, a następnie przetwarzane w dalszych celach archiwalnych tj. przez okres:  - etap edukacyjny

7. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych, przysługują Państwu następujące prawa:

a) prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz otrzymania ich kopii;

b) sprostowania nieprawidłowych danych;

c) żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

d) prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;

e) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.

8. Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

 

Załącznik nr 2

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 14 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

1)     Administratorem jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest zapewnienie odpowiedniego bezpieczeństwa dzieci.

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. e) RODO. Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe.

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego.

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do zapewnienia bezpieczeństwa dziecka w związku z przyprowadzaniem         i odbieraniem dziecka przez osobę upoważnioną. Dane osobowe będą przetwarzane do czasu wycofania upoważnienia do odbioru dziecka.

7)     Dane osobowe zostały przekazane przez przedstawiciela ustawowego dziecka.

8)     Administrator przetwarza dane osobowe w zakresie: imię i nazwisko, imiona i nazwiska opiekunów prawnych dziecka,  adres zamieszkania dziecka,

9)     Ma Pan/Pani prawo:

-dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- wniesienia sprzeciwu;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

10)   Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

 

 

 

 

Załącznik nr 3

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

1)     Administratorem jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest kontrolowanie spełniania obowiązku szkolnego.

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) i art. 9 ust. 2 lit. g) RODO. Podanie danych jest wymogiem ustawowym. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana je podać. Konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości realizacji zadań ustawowych przez administratora. Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe. W przypadku wszczęcia postępowania egzekucyjnego, dane osobowe będą przetwarzane również na podstawie ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. 

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do spełnienia obowiązku szkolnego. W przypadku wszczęcia postępowania egzekucyjnego dane osobowe będą przetwarzane również do czasu zakończenia administracyjnego postępowania egzekucyjnego. Po osiągnięciu celu przetwarzania danych osobowych, administrator będzie przetwarzać dane osobowe w celach archiwalnych tj. przez okres:  -  etap edukacyjny

7)     Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

8)     Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

Załącznik nr 4

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

 

1)     Administratorem jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27.

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest kontrolowanie spełniania obowiązku rocznego przygotowania przedszkolnego.

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) RODO. Podanie danych jest wymogiem ustawowym. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana je podać. Konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości realizacji zadań ustawowych przez administratora. Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe. W przypadku wszczęcia postępowania egzekucyjnego, dane osobowe będą przetwarzane również na podstawie ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji.

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego.

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do spełnienia obowiązku rocznego przygotowania przedszkolnego. W przypadku wszczęcia postępowania egzekucyjnego dane osobowe będą przetwarzane również do czasu zakończenia administracyjnego postępowania egzekucyjnego. Po osiągnięciu celu przetwarzania danych osobowych, administrator będzie przetwarzać dane osobowe w celach archiwalnych tj. przez okres:  1 roku

7)      Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

8)     Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

 

Załącznik nr 5

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

 

1)     Administratorem jest ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27.

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest wydanie decyzji w zakresie odroczenia spełniania obowiązku szkolnego.

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) i art. 9 ust. 2 lit. g) RODO. Podanie danych jest wymogiem ustawowym. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana je podać. Konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości realizacji zadań ustawowych przez administratora. Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe.  

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego.

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do wydania zezwolenia w formie ostatecznej decyzji administracyjnej. Po osiągnięciu celu przetwarzania danych osobowych, administrator będzie przetwarzać dane osobowe w celach archiwalnych tj. przez okres:  1 roku

7)     Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

8)     Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

 

 

 

Załącznik nr 6

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

 

1)     Administratorem jest  ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest wydanie decyzji w zakresie zezwolenia spełniania obowiązku szkolnego/obowiązku nauki poza szkołą.

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) i art. 9 ust. 2 lit. g) RODO. Podanie danych jest wymogiem ustawowym. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana je podać. Konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości realizacji zadań ustawowych przez administratora. Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe.

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego.

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do wydania zezwolenia w formie ostatecznej decyzji administracyjnej. Po osiągnięciu celu przetwarzania danych osobowych, administrator będzie przetwarzać dane osobowe w celach archiwalnych tj. przez okres 1 roku

7)     Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

8)     Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

 

 

 

 

Załącznik nr 7

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO* informujemy, że:

 

1)     Administratorem jest  ZSP NR3 z OI (adres e-mail:zsp3chelm@op.pl; nr tel.:82 565 69 27

2)     Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl

3)     Celem przetwarzania danych osobowych jest prowadzenie postępowania kwalifikacyjnego o nadanie stopnia awansu zawodowego (stopnia nauczyciela kontraktowego).

4)     Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) i art. 9 ust. 2 lit. g) RODO. Podanie danych jest wymogiem ustawowym. Osoba, której dane dotyczą jest zobowiązana je podać. Konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości realizacji zadań ustawowych przez administratora (tj. prowadzenia postępowania kwalifikacyjnego). Przepisy szczególne zostały zawarte w ustawie z dnia 26 stycznia 1982 r. Karta Nauczyciela (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 2215), a także w rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 26 lipca 2018 r. w sprawie uzyskiwania stopni awansu zawodowego przez nauczycieli (Dz. U. z 2018 r. poz. 1574).

5)     Dane osobowe będą ujawniane osobom działającym z upoważnienia administratora, mającym dostęp do danych osobowych i przetwarzającym je wyłącznie na polecenie administratora, chyba że wymaga tego prawo UE lub prawo państwa członkowskiego (w tym dane osobowe zostaną ujawnione członkom komisji kwalifikacyjnej, członkom rady rodziców).

6)     Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania tj. przez okres niezbędny do organizacji, przeprowadzenia i zakończenia postępowania kwalifikacyjnego o nadanie stopnia awansu zawodowego (stopnia nauczyciela kontraktowego). Po osiągnięciu celu przetwarzania danych osobowych, administrator będzie przetwarzać dane osobowe w celach archiwalnych tj. przez okres …………………………………………………….

7)     Ma Pan/Pani prawo:

- dostępu do swoich danych osobowych;

- sprostowania nieprawidłowych danych;

- żądania usunięcia danych, o ile znajdzie zastosowanie jedna z przesłanek z art. 17 ust. 1 RODO;

- żądania ograniczenia przetwarzania danych.

8)      Ma Pan/Pani prawo złożenia skargi na niezgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.